Bun venit !

Salonul vă întâmpină cu o echipă de profesionişti,pregătiţi să vă ofere look-ul mult visat,întotdeauna în tendinţe,cu produse profesionale de cea mai bună calitate! Oferiţi-vă un moment de relaxare într-o ambianţă eleganţă şi primitoare,bucurându-vă totodată de cele mai bune preţuri şi oferte! vă oferă servicii de: hairstyling,make-up,manichiură-pedichiură,tratamente faciale,epilat,frizerie.

luni, 6 iunie 2011

Unghii roase

O hotarare buna:
In 33 de zile sa renuntati la obiceiul de a roade unghiile.Rosul unghiilor este intr-adevar o problema, deoarece aceasta obisnuinta reflecta o stare de teama sau de nervozitate si lasa o impresie proasta (neplacuta). Dorim sa va ajutam cu cateva sfaturi si indicii sa va dezobisnuiti de acest prost obicei. In primul rand, trebuie sa deveniti constient ca acest prost obicei nu este altceva decat un reflex necontrolat care apare in anumite situatii si momente. Ca sa scapati de aceasta obisnuinta, am pregatit un program detaliat, stabilit pentru fiecare saptamana un tel (obiectiv, program), indepliniti-l si dupa o luna veti constata cu bucurie ca ati obtinut nu numai o victorie asupra dumneavoastra, dar si unghii frumoase.
ZIUA 1
Hotararea a fost luata! Folositi ca baza , Scutul MAVALA. Aplicati Faza 1 cu fibrele nylon, apoi Faza 2 egalizatoare. In acest moment, unghia este protejata de un “scut” puternic. In continuare, aplicati MAVALA STOP numai pe 9 unghii.Lasati libera unghia de la degetul mic (la dreptaci, de la mana dreapta, la stangaci, de la mana stanga). MAVALA STOP este un produs absolut netoxic (nedaunator) si arata ca un lac transparent. Imediat ce degetul vine in contact cu gura, gustul amar va va aduce aminte de hotararea pe care ati luat-o! Daca totusi, tentatia este foarte mare, “apelati” la unghia mica netratata, restrangand astfel acest obicei la un singur deget.
ZIUA 2
Extindeti actiunea! Aplicati un nou strat de MAVALA STOP pentru ca gustul neplacut sa nu se diminueze. Pentru a accelera procesul de crestere a unghiilor, folositi de acum, zilnic, MAVADERMA, un ulei conceput special petru a hrani si a vasculariza radacina unghiei. Aplicati uleiul la radacina unghiei si masati pana acesta se absoarbe.
ZIUA 3-5
Pila de unghii trebuie sa fie de acum la indemana pentru a inlatura putin cate putin neregularitatile unghiilor roase. Nu uitati sa reinoiti stratul de MAVALA STOP, dar nici de uleiul MAVADERMA.
ZIUA 6
Incepe sa se vada un pic de unghie. Indepartati Scutul MAVALA si MAVALA STOP cu un dizolvant fara acetona. Apoi faceti o manichiura obisnuita. Piliti unghiile cu o pila fina si indepartati celulele moarte ale cuticulelor cu Gel pentru cuticule MAVALA. (Aplicati gelul pe zona cuticulelor. Dupa cateva secunde, celulele moarte sunt inmuiate si pot fi usor indepartate cu betisoare pentru manichiura.) NU TAIATI NICIODATA CUTICULELE! Spalati maiinile si curatati unghiile cu o perie moale. Acum, aplicati din nou Scutul MAVALA si MAVALA STOP.
ZIUA 7-12
Nu va dati batuta! Aplicati in continuare zilnic MAVALA STOP si masati in continuare MAVADERMA la radacina unghiei. Veti constata ca unghiile incep sa creasca peste buricul degetelor.
ZIUA 13
Se vede deja partea alba a unghiilor. Repetati manichiura din ZIUA 6.
ZIUA 14-20
Rezistati! Ati trecut peste ce a fost mai greu, iar succesul total nu este departe! Continuati ca pana acum cu MAVALA STOP si MAVADERMA.
ZIUA 21
Sunteti pe drumul cel bun! Au trecut deja 3 saptamani fara sa va roadeti unghiile iar acestea au crescut cativa mm peste buricul degetelor.Acum a venit timpul, inainte de a efectua manichiura, sa aplicati pe aceste varfuri MAVALA Scientifique(Intaritor) pentru a le face mai puternice. Foarte practic: MAVALA Intaritor-creion aplicator. Continuati si tratamentul de pana acum, nu inainte de a efectua o noua manichiura.
ZIUA 22-27
Inca 2 saptamani, si va veti putea bucura de unghii lungi si ingrijite! Daca acum constatati ca v-a pierit “cheful” de ros unghii, folositi acest prilej pentru a trata si unghia de la degetul mic, care curand le va ajunge din urma pe celalalte. Continuati tratamentul cu MAVALA STOP. MAVADERMA veti folosi acum la 2 zile.
ZIUA 28
Puteti fi mandra! Faceti o manichiura completa, ca in ZIUA 21 si continuati tratamentul cunoscut.
ZIUA 29-32
Curand ati reusit! Continuati tratamentul cu MAVALA STOP si folositi MAVADERMA la 2 zile.
ZIUA 33
Efortul a meritat! Acum puteti face o manichiura completa ca in zilele 21 si 28 si in plus, puteti alege un lac de unghii pe gustul dumneavoastra. La sfarsit, aplicati un strat de COLORFIX pentru protectie si luciu.
FELICITARI!
Acum, dupa ce ati capatat obisnuinta de a nu mai roade unghiile, trebuie doar sa o pastrati. In continuare, apelati la MAVALA STOP numai la nevoie. La fel MAVADERMA. Dupa inca 2-3 manichiuri renuntati si la Intaritor si Scut, dar va sfatuim sa folositi pentru manichiura baza MAVALA 002 pentru protectie si impotriva deshidratarii noilor dumneavoastra unghii.

Ce este părul?

Corpul unui om adult este capabil de a produce un total de aproximativ cinci milioane de fire de păr dintre care un număr de 75.000 – 100.000 reprezintă podoaba capilară. Firul de păr este constituit din cheratină, proteină care reprezintă element constitutiv şi pentru unghii şi straturile epidermice ale pielii. Partea vizibilă, situată deasupra pielii se numeşte păr sau fire de păr. Fiecare fir de păr se constituie din trei straturi. Stratul protectiv de suprafaţă, cuticulă, este subţire şi incolor. Suprafaţa de mijloc, cortex, este cea mai groasă. Aceasta oferă rezistenţa, determină culoarea părului dvs. şi decide dacă veţi avea părul drept sau creţ.
Culoarea părului este determinată de melanina conţinută în celulele pigmentului. Cu cât mai multe granule de pigment aveţi şi cu cât acestea sunt mai dens concentrate, cu atât părul dvs. va avea o culoare mai închisă. Două feluri de melanină contribuie la determinarea culorii părului. Eumelanina colorează părul din şaten în negru şi un pigment bogat în fier, feomelanina, colorează părul auriu – blond, în roşcat. Alt fel de păr este cel gri, şaten închis, brunet sau negru, în funcţie de tipul şi cantitatea melaninei şi în ce densitate este distribuită în firul de păr. De exemplu, părul de tip african care are o culoare neagră foarte închisă, conţine concentraţii mari de melanină la nivelul cortexului şi este mai rarefiată la nivelul cuticulei. Părul de tip european care o culoare neagră foarte închisă, conţine o cantitate mai mare de granule de melanină decât părul extrem de deschis la culoare sau decât cel blond şi are mai multă concentraţie de melanină în fiecare granulă. Când celulele producătoare de melanină încetează să funcţioneze, se ajunge la părul de culoare gri sau părul alb.
Sub piele se află rădăcina părului care rădăcină este învăluită de un sac structural numit şi folicula părului. Arterele sanguine situate la baza foliculelor au rol nutritiv. O glandă aflată în vecinătate secretă un amestec de grăsimi (numite sebacee) care conferă strălucire şi impermeabilitate pe o anumită suprafaţă. La baza foliculei este situată papila care reprezintă „baza materială de producţie a părului”. Papila este hrănită prin circulaţia sângelui pe baza căruia se întreţine producerea firelor noi de păr. Hormonii masculini, altfel spus androgeni reglează pilozitatea. Părul pubian şi cel axilar (sub-braţ) este deosebit de sensibil la hormonii androgeni şi intensifică cele mai inferioare nivele, determinând o pilozitate intensă pe piept şi pe pulpele picioarelor. La băieţi, firele de păr pubiene încep să crească la vârsta de 15 ani şi sunt urmate, după doi sau trei ani de părul de la sub-braţ. De asemenea, la fete, mărirea concentraţiei hormonilor androgeni la pubertate, accelerează apariţia părului pubian şi axilar. De creşterea părului podoabei capilare nu se face în mod direct responsabil hormonul androgen dar o concentraţie locală a unui derivat al testosteronului, aşa numitul dihidrotestosteron.
Foliculii capilari se formează mai întâi încă din uter. Din nou, noi foliculi apar după naştere şi nici unul dintre aceştia nu se pierde la vârstă adultă. Primul păr este produs de foliculi de păr fetal şi este aşa zisul păr Lanugo care este caracterizat ca fiind deosebit de fin, moale şi nepigmentat. Acesta este dobândit de obicei în primele opt luni ale gravidităţii. Primul păr postnatal este un puf, fin, moale şi de obicei nepigmentat şi rareori mai lung de 2 cm. Acest puf de păr rămâne în regiunile corpului aşa numite expuse la chelie, aşa cum sunt: regiunea frontală şi creştetul capului. La vârsta pubertăţii puful de păr este înlocuit, local, de părul definitiv care este mai lung, mai viguros şi mai pigmentat. Maturizarea părului se manifestă mai întâi în regiunea pubiană iar apoi, genele şi sprâncenele devin mai stufoase. Părul axilar şi cel facial – barba apar după aproximatix doi ani de la apariţia celui pubian. Pilozitatea trupului continuă să se dezvoltepentru mult timp după pubertate, fiind stimulată de hormonii masculini care, totuşi, în mod paradoxal, se face de asemenea vinovat de faptul că părul terminal este înlocuit de puful de păr atunci când începe chelirea.
Firele de păr din creştetul capului cresc din 75.000 -100.000 folicule ele căror număr se raportează la mărimea suprafeţei creştetului capului pe care-l ocupă. Oricum, nu toate foliculele sunt productive. În fiecare foliculă, durata ciclului vieţii unui fir de păr este influenţată în funcţie de vârstă, starea patologică şi o varietate mare de factori psihologici (1,2). Ciclul vieţii este împărţit în următoarele faze: anagenă (activă), catagenă (de tranziţie) şi telogenă (de repaus).
Faza anagenă este o perioadă de activitate a creşterii părului în care sintezele de proteine şi de producere a cheratinei se află în continuă perpetuare. În cazul subiecţilor normali, această fază durează mai mult de cinci ani şi există documentare asupra unor cazuri de perioade mult mai lungi. Încetarea fazei anagene este caracterizată de o fază de tranziţie, cunoscută sub numele de fază catagenă. Această fază dureză de-a lungul unei perioade cuprinse între două şi trei săptămâni. După faza catagenă, părul intră în faza telogenă sau „de repaus”. În cazul subiecţilor normali, părul fazei telogene este reţinut pe creştet pentru mai mult de 12 săptămâni înainte ca noul păr să se disloce din foliculele sale.
Pe durata fazei anagene, sinteza proteinelor este caracteristica de bază a bulbului firului de păr. În faza telogenă, papilele pielii sunt supuse unei regenerări. În această perioadă dată caracteristicile sale structurale pot fi modificate. Noul păr poate fi identic cu cel predecesor dar de o vârstă sporită şi în unele etape patologice, o reproducere identică nu poate fi menţinută. În aceste circumstanţe, părul poate începe a deveni mai scurt şi mai fin, modificând astfel profilul estetic al individului. Ştiinţa a dovedit că aceste efecte sunt identificate după mari perioade de la întregirea acestor cicluri şi trebuie să treacă mulţi ani înainte ca persoana afectată să recunoască diferenţele.
Ca şi celulele pielii, firele de păr cresc şi mor cu regularitate. A vă cade zilnic între 50 şi 100 de fire de păr este un fenomen fiziologic. Părul creşte aproximativ un cm. pe lună. În prezent, cunoaştem că părul creşte mai repede vara şi mai încet iarna, creşterea se accelerează cu tonifianţi şi frecţii dar încetineşte la temperaturi joase. Cea mai bună creştere a părului se înregistrează între 15 şi 30 de ani. Uneori, părul acesta, începe să cadă între 40 şi 50 de ani. Pierderea progresivă a părului, începe să se producă în mod natural, pentru ambele sexe, în jurul vârstei de 50 de ani şi se accelerează la vârsta de 70 de ani.
Care sunt diversele tipuri de cădere a părului?
- Alopcia Areata este cazul în care apar puncte recurente sau locuri chele printre păr, nu neapărat în vârful capului. În mod frecvent conduce la Alopecia Totalis sau la Alopecia Universalis.
- Alopecia Totalis este cazul în care cade tot sau aproape tot părul capului.
Alopecia Universalis este cazul în care cade tot sau aproape tot părul trupului. (părul de pe cap, sprâncenele, genele etc.)
Tipul pierderii comune a părului este determinată de către gene şi hormoni. De asemenea este bine cunoscut că pierderea părului este dependentă de factorii androgeni, androgenici şi genetici. Este cel mai răspândit tip de pierdere de păr recunoscut ca fiind alopecia care afectează atât femeile cât şi bărbaţii.

Rolul unghiei şi caracteristici

Unghia protejeaza varful degetului si faciliteaza apucarea obiectelor de dimensiuni reduse. Insa ea este folosita si la aparare, poate sa zgarie sa fisureze si sa ciupeasca. Nu in ultimul rand, joaca un rol important in sensibilitatea buricului degetului. Rolul de baza al unghiei se afla in functionalitatea sa, dar aspectul sau poarta o semnificatie majora in imaginea omului. Umiditatea si uscaciunea sunt factorii ce influenteaza hidratarea, astfel unghia poate sa fie prea moale sau prea fragila.
Anatomia unghiei

Unghia este o lama cornoasa care se formeaza din celulele epidermei. In momentul cand substante fiziologice patrund in aceste celule se deregleaza procesul natural de intarire. Unghia devine fragila, se crapa, devine moale, subtire sau uscata. Unghia este in principiu formata din cheratina, apa si grasimi, calciu si fier.
Principalele componente ale unghiilor:

Radacina (supranumita si matrice) este partea vie a unghiei. Acolo se produc celulele noi, care resping celulele moarte spre exterior astfel formand partea vizibila a unghiei. Calitatea si vitalitatea celulelor produse in matrice sunt responsabile pentru aspectul unghiei. Aceste celule formeaza suprafata cornoasa pana la marginea unghiei. Atata timp cat cresterea nu este afectata de infectii sau alte leziuni ea poate sa ajunga la un ritm de crestere de 2-3 milimetri pe luna. Cresterea unghiei poate sa fie constransa in cazul in care radacina este ranita. Striatiile pot fi de asemenea un efect care pe parcurs pot inainta pana in varful unghiei. In cazul unei rani grave poate sa apara o deformare durabila a unghiei. Cand unghia sufera de alte influente nocive, (ca de exemplu febra tifoida, pneumonie) dar chiar si o nastere poate aduce repercursiuni de acest gen asupra unghiilor, astfel formanduse striatii in forma de semiluna, pana si un soc psihic poate afecta unghia avand ca rezultat striatii orizontale.

Patul unghiei: reprezinta prelungirea radacinii si este de fapt purtatorul lamei cornoase. Este format din numeroase striatii mici care sustin lama cornoasa. Unghia este intinsa pe toata suprafata patului in afara de terminatia exterioara, marginea libera a unghiei. Semiluna este numita astfel din cauza formei sale. Semiluna alba formeaza prelungirea radacinii, insa este foarte vizibila numai la degetul mare.

Semiluna:a capatat acest nume datorita formei sale. Culoarea ei alba delimiteaza prelungirea radacinii unghei si este mai vizibila la degetul mare.

Lama cornoasa: la timp este partea cea mai evidenta si este marginita pe de-o parte de semiluna si pe de alta parte de extremitatea libera a unghiei. Ea este formata din celule albuminoide care nu contin nici sange si nici celule nervoase si provin din radacina unghiei. Celulele formeaza trei straturi suprapuse a caror unire este sustinuta de o substanta formata din apa si grasimi. Dar nu au toate aceeasi consistenta. Cea superioara este cea mai dura, cea mijlocie mai putin si cea de jos este mai moale.

Extremitatea libera: este separata de deget. De aceea este partea cea mai expusa pericolelor, loviturilor de diferite feluri, crapaturilor si pilitului nepriceput.

Cuticula: este o parcela mica de piele care incadreaza lama cornoasa in trei parti. Cuticula reiese din piele si produce la randul ei celule respingandu-le pe cele moarte. Aceste celule noi se stabilesc pe suprafata unghiei, apoi se intind odata cu cresterea pana in punctul cand se rup daca nu sunt ingrijite. Cuticulele neingrijite fac unghia sa para mai mica decat este, exista chiar cazuri in care incetinesc cresterea unghiei.

Cum se dezvolta unghia: Unghia se formeaza de la radacina. Ea se intareste prin asa numitul proces de cheratinizare. La inceput nu creste bine fixata pe patul unghiei, fapt recunoscut prin culoarea mai deschisa a semilunei. O data cu cresterea sa aceasta se subtiaza, fixandu-se din ce in ce mai bine de patul unghiei obtinand astfel o culoare roz. Procesul dezvoltarii se finalizeaza dupa o perioada de 3-5 luni. Vara creste mai repede decat iarna, s-a observat de asemeni un ritm mai accelerat de dezvoltare a unghiilor la femeile insarcinate. Un alt detaliu interesant: la dreptaci cresc unghiile de la mana dreapta mai repede decat la mana stanga si vice versa, la stangaci cresc mai repede la mana stanga decat la mana dreapta. Se pare ca dezvoltarea lor depinde de vitalitatea individului si schimbul constant de substante si materiale.

Factorii ce influenteaza cresterea unghilor: Influenta de hranire: cresterea este incetinita la oamenii care duc lipsa de vitamine si aminoacizi. Unghiile, asemeni parului, au nevoie de un flux constant de aprovizionare cu aminoacizi, pentru o dezvoltare sanatoasa. Vitaminele A si D sunt si ele necesare (ele faciliteaza prelucrarea calciului prin celulele radacinii). Insa si lipsa vitaminelor din grupa B duce la lezari. Fierul este esential in constructia formei: lipsa de fier poate duce la deformari ale unghiei.
1.Influente mecanice: micro-leziunile afecteaza cresterea unghiei.
2.Influente neurologice: functionarea anormala a hipofizei provoaca deformari ale unghiei.
3.Influente hormonala: Tiroida si hormonii glandei suprarenale au si ele efecte.
4.Influenta varstei: cresterea si aspectul unghiei difera de la varsta la varsta. La copiii mici unghia este foarte moale si fina, ea creste foarte incet cu 1 milimetru pe luna. La varsta de aproximativ 4 ani rata cresterii unghiei ajunge la 2-3 milimetri pe luna avand o consistenta neteda si transparenta. Dupa varsta de 40 de ani incetineste ritmul de crestere; la varstnici ajunge sa fie de 1 milimetru pe luna. Iar la oamenii foarte batrani, unghia incepe sa aibe o culoare galbuie sau gri, isi pierde transparenta si devine casanta.
5.Unghiile sanatoase si alimentatia: Un proverb vechi spune “Esti ceea ce mananci” si intr-adevar unghiile pot fi o reflexie a alimentatiei. Lipsurile in alimentatie pot avea un efect negativ asupra aspectului si rezistentei unghiilor. Vitaminele, calciul si sarurile minerale sunt foarte importante pentru unghii sanatoase si puternice. Mancarea vegetariana poate sa faca unghiile sa fie casante deoarece lipsesc grasimile animale. De asemeni si curele radicale de slabit afecteaza sanatatea unghiilor. Substantele benefice de baza pentru sanatatea unghiilor dumneavoastra se afla in sarurile minerale regasite in natura.
6.Fier: impotriva anemiei. joaca un rol important in alimentarea cu oxigen a tesutului. Fierul se regaseste in spanac, caise, fructe uscate, galbenus de ou si melasa.
7.Siliciu: se regaseste in diferite legume.
8.Magneziu: se regaseste in fructe, legume si vin.
9.Minerale: Calciu – este esential pentru fixarea unghiilor. Se regaseste in lapte si in produse lactate cum sunt iaurtul, cascavalul, untul, dar si in peste si fructele de mare.
10.Iod: favorizeaza cresterea unghiilor. Se regaseste in peste, scoici, midii, spanac si nasturel.
11.Sulf: este esential pentru formarea unghiei si impiedica aparitia infectiilor. Se regaseste in varza, ceapa si dovlecei.
12.Vitaminele A,B,C,D si E sunt cele mai importante pentru sanatatea unghiilor.
Vitamine:
Vitamina A: fortifica unghiile si favorizeaza cresterea. Se regaseste in unt, caise, legume verzi, morcovi, rosii, cirese si uleiuri de peste.
Vitamina B: Joaca un rol pozitiv impotriva bolilor de piele
Vitamina B2: sustine echilibrul celulelor nervoase
Vitamina B6: este esentiala pentru distribuirea grasimilor. Se regaseste in galbenus de ou, varza, drojdia de bere
Vtamina B12: actioneaza impotriva anemiei.
Vitamina C: intareste sistemul imunitar, impotriva infectiilor, sustine dezvoltarea oaselor, dintilor si tesutului si regleaza vasele sangvine. Se regaseste in fructe proaspete, citrice si ardei verde.
Vitamina D: face posibila fixarea calciului in organisim cu ajutorul razelor solare. Se regaseste in lapte si lactate, uleiul de masline, galbenus de ou, dar si in peste si fructe de mare
Vitamina E: actioneaza in principiu sub forma unui antioxidant printre tesuturi. Se regaseste in cereale si toate tipurile de ulei.
CARE SUNT CAUZELE RESPONSABILE PENTRU PROBLEMELE UNGHIILOR?
Sunt diferite motive ce cauzeaza probleme ale unghiilor. Aceste motive pot fi de natura interna sau externa. Cauzele interne sunt factori care privesc pe medic si nu pot fi rezolvate cosmetic. In schimb, pentru problemele provocate de factori externi, exista produse care le pot rezolva cu succes.
CAUZE INTERNE:
In principiu, acestea sunt toate dereglarile si fenomenele de disfunctie care afecteaza fluxul sangvin catre patul unghiei si impiedica hranirea si dezvoltarea acesteia. Multe disfunctii actioneaza impotriva cresterii unghiei: tulburarea ganglionilor, alergiile, insuficienta fluxului de calciu si a diferitilor aminoacizi, anemia etc. Alte probleme ale unghiilor pot fi cauzate de aparitia unei ciuperci sau a unei infectii. Pentru indepartarea acestor cauze, apelati la un medic de specialitate. Abia apoi apelati la tratamente cosmetice.
CAUZE EXTERNE:
Urmatoarele cauze pot da unghiei sanatoase un aspect maladiv si deteriorat:
folosirea detergentilor lovirea de suprafete dure aplicarea directa a ojei colorate pe unghii fara folosirea prealabila a unui produs de protectie (baza) frigul sau caldura rosul unghiilor aplicarea unghiilor artificiale schimbarea anotimpurilor scurtarea necorespunzatoare a unghiilor. In toate aceste cazuri va ajuta produsele specifice la obtinerea unor unghii sanatoase, lungi si frumoase.

Mâinile

Mainile au ramas din pacate partea corpului cel mai putin abordata din punct de vedere cosmetic.Le neglijam cel mai adesea.Dar tratate cu un minim de effort,ele sunt un atuu de seductiei. Deasemenea, unghiile impecabile dau un plus de frumusete unei aparitii ingrjite, elegante. O manichiura saptamanala esteun element de baza pentru frumusetea mainilor, dar trebuiesc adaugate si cateva ingrijiri cotidiene.Cu siguranta, nimeni nu se gandeste de cate ori mainile noastre vin in contact cu produse de curatenie, cu factori nocivi ai atmosferei, cu apa rece sau fierbinte sau pur si simplu cand trec de la temperatura normala a unei camere in frigul de afara. Mainile noastre inseamna foarte multe lucruri deodata: pot forma un scut in fata multor socuri dureroase, pot substitui un cuvant care pe moment iti scapa sau pe care nu vrei sa-l rostesti. Dexteritatea mainilor poate creea o intreaga lume… Mainile fac gesturi prietenoase sau dimpotriva. Si nu uita prima strangere de mana. Aceasta poate spune multe despre persoana pe care tocmai o saluti.

Exerciţii pentru mâini

 1.Masati degetele de la varfuri catre palma. Face degetele mai suple.

2. Impreunati degetele de la ambele maini si presati de mai multe ori.

3. Intindeti mana si departati cat mai mult degetele,apoi strangeti pumnul. Repetati de mai multe ori. Intareste muschii mainii.

4. Lasati mainile sa atarne la inaltimea capului si scuturati-le usor. Relaxeaza

5. Asezati mana pe o suprafata si departati degetele unul cate unul.

6. Impreunati palmele,apoi departati degetele pe rand in pereche.

7.Presati cu degetul mare fiecare din celelalte degete.

8. Apucati cu dreapta bratul stang si miscati mana stanga in cercuri. Repetati si cu cealalta mana.

9. Intercalati degetele si impingeti cu o mana pe cealalta catre spate. Relaxeaza si destinde incheieturile.

Despre manichiură

Se curata unghiile de lac cu un dizolvant neagresiv. Aplicati discheta imbibata cu dizolvant pe unghie, asteptati cateva secunde,apoi cu o singura miscare indepartati lacul.Stergeti toate urmele de culoare.

Folositi o pila cu support de carton sau lemn,dati unghiei forma dorita.Piliti dinspre exterior spre mijloc,usor sub unghie. Piliti cat mai putin partile laterale pentru a nu slabi rezistenta unghiei.

Aplicati pe conturul unghiei GELUL PENTRU CUTICULE.Asteptati un minut,apoi cu un betisor pentru cuticule invelit in vata impingeti prin rulare usoara presare, cuticulele spre baza unghiei.


Inainte sa mergeti mai departe cu manichiura, spalati bine mainile pentru a indeparta orice urma de grasime lasata de gelul pentru cuticule.Daca aveti la indemana, folositi pilele pentru suprafata unghiei. In acest fel, stimulati circulatia unghiei, indepartati resturile cornoase si obtineti o suprafata neteda, ingrijita a unghiei.

Ca sa intariti varful unghiei si sa evitati exfolierea, aplicati un strat de INTARITOR MAVALA numai pe varfuri,fara a atinge cuticula sau pielea.Nu folositi acest produs mai mult de 1 sau 2 ori pe saptamana.

Continuati cu un strat de MAVALA 002 pe toata suprafata unghiei.Aceasta baza cu actiune dubla va proteja unghia si va realiza o mai buna si durabila aderenta a lacului.

1. Sortimentul nostru de lacuri va ofera o mare paleta de culori pentru orice gust si stil. Si de ce nu, sa creati propria voastra nuanta , aplicand straturi de culori diferite.
2. Lacul rezista mai mult pe unghie, daca il aplicati in doua straturi si daca pe primul il lasati sa se usuce bine.
3. Un strat de COLORFIX va proteja lacul si ii va da o deosebita stralucire.Il puteti aplica o data la doua zile pentru a revigora culoare si luciul lacului.
4. Daca va grabiti,aplicati un strat de MAVADRY,care va usca intr-un minut lacul si ii va da un plus de stralucire.

Sfaturi pentru unghii

1. Pileste unghiile, nu le taia niciodata cu foarfeca
2. Foloseste totdeauna o pila cu support de carton sau lemn, niciodata, una de metal
3. Nu pili lateralele unghiilor prea mult deoarece se vor rupe mai usor
4. Nu taia niciodata cuticulele, ci indeparteaza cu un betisor pentru cuticule, celulele moarte si impinge cuticulele spre baza unghiei
5. Foloseste intaritorul pentru varfurile unghiilor de doua ori pe saptamana, nu mai des si nu atinge cuticulele
6. Daca atingi cu INTARITORUL MAVALA cuticula, sau o zgarietura, sterge imediat cu un tampon cu apa
7. Inainte de indepartarea celulelor moarte si impingerea cuticulelor spre baza unghiei foloseste CREMA PENTRU CUTICULE sau ULEIUL PENTRU CUTICULE, precum si GELUL PENTRU INDEPARTAREA CUTICULELOR
8. Inainte de a aplica lacul de unghii foloseste totdeauna o baza protectoare. Fie MAVALA 002 sau BAZA BARIERA. Pe aceasta din urma lasati-o sa se usuce foarte bine
9. Aplicati lacul de unghii in doua straturi subtiri,lasand primul strat sa se usuce bine inainte de a aplica pe al doilea
10. Stergeti bine mainile si unghiile dupa ce va spalati
11. Folositi manusi cand spalati vasele ,lucrati in gradina,s.a.m.d
12 Protejati mainile,iarna,iar vara nu le expuneti la soare prea mult
13. Faceti manichiura o data pe saptamana si folositi in fiecare seara crema de maini hidratanta

Pentru toată familia

Cine spune ca produsele pentru unghii sant destinate exclusiv femeilor?
Dimpotriva,este foarte important si pentru barbati si copii sa se obisnuiasca a-si ingriji unghiile. Pentru barbati polishatul regulat al unghiilor si eventual un lac natural,transparent,acorda acestora un aspect foarte ingrijit. Lungimea unghiilor trebuie controlata totdeauna folosind o pila flexibila,iar aspectul cuticulelor trebuie intretinut cu CREMA PENTRU CUTICULE sau ULEIUL PENTRU CUTICULE pentru a ramane flexibile,moi si cu forma regulata.O intretinere saptamanala a conturului unghiei cu GEL PENTRU CUTICULE va avea rezultate remarcabile. Unghiile barbatilor sant supuse acelorasi agresiuni exterioare ca si cele ale femeilor.In consecinta au nevoie de aceleasi ingrijiri.Asadar, toate produsele MAVALA pot fi folosite de barbati,la fel ca si femeile. Si copiii ar trebui obisnuiti cu unghii ingrijite.In primul rand,sta bineinteles curatenia,dar polishatul unghiilor precum si ingrijirea cuticulelor sant deasemenea puncte importante. Obisnuiti copii cu pilitul unghiilor. In acest fel nu vor fi tentati sa le roada. Daca totusi ajung sa roada unghiile, ar trebui sa fie folosit zilnic prdusul MAVALA STOP pentru a se dezobisnui de acest rau obicei. In acest fel, toata familia nu va avea probleme cu unghii moi,exfoliate,casante sau roase.Desigur ca pentru aceasta veti avea nevoie de putina atentie si rabdare.